Forma-1

Verstappen rajt-cél győzelemmel növelte az előnyét a világbajnokságon

Mark Thompson/Getty Images)
Mark Thompson/Getty Images)

Max Verstappen nyerte vasárnap a Forma-1-es Osztrák Nagydíjat.

Már a rajtnál is rettentő agresszíven ugrott Charles Leclerc elé a holland pilóta, de balszerencséjére a rajt utáni dulakodásban Juki Cunoda autójáról annyi törmelég szóródott a pályára, hogy azonnal jött a biztonsági autó. Az újabb indítás sem hozott fordulatot, így Verstappen kényelmesen növelte az előnyét és hiba nélkül, kényelmesen vezetve húzta be az újabb győzelmét.

Leclerc második helye sem került veszélybe, erről a Ferrari is gondoskodott, amely egy virtuális biztonsági autós fázis során behívta a monacóit és Carlos Sainzot is kihívták kereket cserélni. Ez egyrészt Leclerc előnyét is megőrizte, másrészt az is kiderült, hogy két másodperccel lassabban megy a boxkiállás, mint a mezőny többi tagjának. A virtuális safety carra egyébként Nico Hülkenberg miatt volt szükség, mivel meghibásodott a kocsija.

A mezőny hátsó részében Nyck De Vries okozott némi izgalmat, akinek állítólag ultimátumot adott a csapata, hogy ha nem fejlődnek az eredményei, akkor mást ültetnek a helyére. Ennek hatására az Alpha Tauri pilótája sokkal több és kockázatosabb manővereket is bevállalt, emiatt többen is panaszkodtak rá, de a javára lehet írni, hogy két hellyel megelőzte a csapattársát, Cunodát.

A futam valódi izgalmakat alig tartogatott, de a 60. kör magasságában Carlos Sainz és Checo Pérez egészen komolyat csatázott a harmadik helyért. A két pilóta folyamatosan meg- és visszaelőzte egymást, végül a Red Bull pilótája jött ki dobogósnak, ráadásul az utolsó körre lágy gumiabroncsokat is kapott, úgyhogy ráment a leggyorsabb körért járó plusz 1 pontra is – ezt azonban behúzta Verstappen.

Formula–1 Osztrák GP. Forrás: Sofascore.com

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik