Forma-1

Bejött az Aston Martin óvása, nyolc pilóta helyezése is megváltozott

Bryn Lennon - Formula 1/Formula 1 via Getty Images
Bryn Lennon - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

Ahogyan arról a 24.hu korábban beszámolt, az Aston Martin Forma-1-es csapata megóvta az Osztrák Nagydíj végeredményét. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) vizsgálatot rendelt el, amely komoly változásokat hozott.

Az Aston Martin azt nehezményezte a futammal kapcsolatban, hogy nem voltak konzisztensek a versenybírók a pályaelhagyásért járó büntetésekkel és figyelmeztetésekkel. A hosszú és részletes vizsgálat után 83 köridőt törölt az FIA, így a nagydíj végeredménye is átalakult.

Esteban Ocon járt pórul leginkább, őt négy hibáért összesen 30 másodpercre büntettek meg. Nyck de Vries két kihágásért 15 másodpercet, Carlos Sainz, Lewis Hamilton, Pierre Gasly, Alexander Albon pedig egyaránt tíz másodpercet kapott. Juki Cunoda kapta a legkisebb büntetést 5 másodperccel.

A büntetések a verseny végeredményéhez hozzáadódnak,  a 4. helyen végzett Carlos Sainz a 6. helyre esett vissza, a pontszerzők közül pedig Lewis Hamilton és Pierre Gasly is bukott egy pozíciót. A két Aston Martinos pilóta, Fernando Alonso egyaránt egy hellyel került előrébb, előbbi 5., utóbbi 9. helyet ért el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik