Forma-1

Lewis Hamilton előre szólt, de a csapata nem hallgatott rá

Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images
Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

Lewis Hamilton az ötödik, George Russell a hetedik helyen zárta a Forma-1-es szezonnyitó Bahreini Nagydíjat. A Mercedes brit versenyzői messze voltak a dobogós harctól, ráadásul még ki is esett előlük a ferraris Charles Leclerc.

Érthető, hogy nem voltak elégedettek a csapatnál és a célba érve Hamilton is azt mondta a rádióban, hogy komoly munka vár még rájuk az év során. Nemcsak a Red Bull, hanem a Ferrari és az Aston Martin (Fernando Alonso a dobogón végzett) is előrébb jár ugyanis a jelek szerint. A hétszeres világbajnok a BBC podcastjában picit jobban kibontotta a témát, azt mondta, ő szólt előre, hogy milyen problémák lehetnek.

Tavaly elmondtam nekik az autóval kapcsolatos problémákat – vezettem már elég versenygépet az életemben, tudom, mi kell és mi nem. Most van az a pont, amikor ki kellene mondani, hogy „oké, nem hallgattunk rád, nem is tartunk ott, ahol kellene”. Ki kell elemeznünk az összes gyenge pontot, együtt, csapatként – ezt is tesszük. Többszörös világbajnokok vagyunk, szóval lehet tavaly, meg idén nem lett ideális az autó, de ez nem azt jelenti, hogy ne léphetnénk előre

mondta Hamilton.

Bár a nyitófutam után sokan elkönyvelték, hogy Max Verstappen és a Red Bull idén is megállíthatatlan lesz, hosszú még a szezon, összesen 23 versenyhétvégét rendeznek ugyanis. A Szaúd-arábiai Nagydíj lesz a következő a sorban, ami március 19-én lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik