Forma-1

Forma-1: egy futam után halottnak nyilvánították a vb-harcot

Qian Jun/MB Media / Getty Images
Qian Jun/MB Media / Getty Images

A legutóbbi két világbajnokságot megnyerő Max Verstappen meggyőző győzelmével indult a Forma-1 2023-as szezonja. A holland versenyző az időmérőn megszerezte a pole-t, jól kapta el a rajtot, majd kényelmes előnyt autózott ki magának és egy pillanatra sem forgott veszélyben a futamgyőzelme, mögötte ráadásul a csapattársa, Sergio Pérez végzett, azaz a Red Bull rögtön erődemonstrációt tartott.

A nyitóhétvége kellemes meglepetése volt az Aston Martin versenytempója és az, hogy Fernando Alonso beért a harmadik helyre új csapatának autójával. Charles Leclerc alatt megadta magát a Ferrari, a másik ferraris, Carlos Sainz, valamint a két Mercedes pedig már tisztes távolból követte csak a dobogóért zajló csatát.

Volt tehát miről írni a futamot követően, az MTI pedig összegyűjtötte, hogyan látták a külföldi lapok az idénynyitó Bahreini Nagydíjat. Sokak szerint a világbajnoki címet már ki lehetne osztani, noha még 22 futamot rendeznek idén.

Nagy-Britannia:

The Sun: Szuper Max.

Daily Mail: Max Verstappen hidegvérű, meggyőző sikerrel kezdte a címvédést a Bahreini Nagydíjon.

The Guardian: Verstappen a rajttól a kockás zászlóig hibátlan és precíz volt.

The Telegraph: Ha valami üdítő volt a 2023-as szezon nyitóhétvégéjében, amely után akár halottnak is nyilváníthatjuk az idei harcot a vb-címért, akkor az az Aston Martin felbukkanása.

Spanyolország:

Marca: Max Verstappen nyert Bahreinben, Checo Pérez lett a második, de ez Fernando Alonso visszatérésének napja volt.

Mundo Deportivo: Fernando Alonso boldog. Az asztúriainak végre olyan autója van, amellyel fontos dolgokért harcolhat, ezt az első versenyen elért dobogó is bizonyítja.

Németország:

Süddeutsche Zeitung: A Red Bull és a világbajnok Verstappen tetszés szerint irányította a mezőnyt a bahreini idénynyitón. A Ferrari és a Mercedes katasztrófát élt át, Fernando Alonso viszont visszatért a dobogóra.

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Verstappen verhetetlen.

Svájc:

Blick: A Red Bull kiosztotta az első pofont a Ferrarinak.

Tages-Anzeiger: Fernando Alonso becsapott mindenkit – szinte mindenkit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik