Forma-1

Leclerc autója megállt, Alonso dobogón végzett, a Red Bull agyonverte a mezőnyt

Joe Portlock - Formula 1/Formula 1 via Getty Images
Joe Portlock - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

Max Verstappen rajt-cél győzelmet aratott a Bahreini Nagydíjon.

Baleset nélkül lehozta az indítást a mezőny, pici pozíciós harcok alakultak csak ki, de az élen egyedül Sergio Pérez csúszott vissza a harmadik helyre. Hamar megtalálta viszont a kényelmes utazó tempóját és mivel Charles Leclerc egyszer-egyszer belebakizott a vezetésbe, végül gond nélkül második helyre állt a 26. körben.

Ettől fogva a Red Bull lényegében hatalmas előnnyel, rendkívül magabiztosan lehozta az egész versenyt az első két helyen.

Nem volt mindenkinek ilyen nyugodt futama, a McLaren például látványosan szenvedett, Oscar Piastrinak egy sor alkatrészt cseréltek az autójában, de végül inkább vissza se gurult a huszadik körre. Csapattársa, Lando Norris befejezte ugyan a versenyt, de utolsó helyen. A két Mercedesnek sem ment simán a versenye, főleg az ellenállást nem tűrő Fernando Alonsónak hála, aki folyamatosan brutális időt autózott és sorban szedegette az áldozatait. A spanyol pilóta elviharzott Russell és Hamilton mellett is, egészen merész kanyarokban is bevállalta az előzéseket, de annyival erősebb volt a gépe, hogy kérdés sem fért hozzá, hogy el fog húzni.

Egyedül Leclerc-t nem kellett megelőznie, mivel a monacói versenyző alatt egyszerűen megállt a Ferrari a 41. körben. A másik Ferrariban ülő honfitárs, Carlos Sainz sem tudta feltartóztatni, így Alonso a harmadik helyig röpítette az Aston Martint. Egy koccanás után Esteban Ocon is kiesett a futamból, de a másik Alpine-os, Pierre Gasly behozta a csapatot a pontszerző helyekre. A francia csak azért nem kapott ráadásul plusz egy pontot, mivel az Alfa Romeo az utolsó körre vadonatúj lágy keverékeket pakolt Csou Kuan-Jü autójára és a kínai futotta a leggyorsabb kört. Mivel nem végzett az első tízben, ezt a bónuszpontot senki sem kapta meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik