Forma-1

Korábbi világbajnok fia akar Forma-1-es csapatot indítani

Rudy Carezzevoli / Formula 1 / Getty Images
Rudy Carezzevoli / Formula 1 / Getty Images

Az Andretti Global és a General Motors (GM) csütörtökön bejelentette, közösen működtetett csapattal beszállnának a Forma-1-es világbajnoki sorozatba.

A csapatot GM Cadillacnek neveznék és legalább egy amerikai pilótát alkalmaznának. Közppontja az Egyesült Államokban lenne, de Nagy-Britanniában egy kiegészítő egységet is üzemeltetnének. Az indianai székhelyű Andretti Global tulajdonosa a McLaren korábbi F1-es pilótája, az 1991-es cart-bajnok Michael Andretti, az 1978-as Forma-1-es világbajnok Mario Andretti fia.

Andretti elmondta, már elindították a bővítési folyamatot, vettek fel mérnököket és kiválasztották technikai igazgatójukat is, akinek kilétét később fedik fel.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) dubaji elnöke, Mohammed ben Szulajem úgy fogalmazott, a szervezet csak a szigorú szabályok betartásával ad engedélyt új istálló csatlakozására, és a döntés több hónapot is igénybe vehet. Az Audi korábban már jelezte, hogy gyári csapatot indítana, leghamarabb a GM Cadillac is ekkor csatlakozhatan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik