Forma-1

„Nehéz volt meghozni ezt a döntést, de úgy érzem, ez a helyes lépés” – távozik a Ferrari csapatfőnöke

Jim WATSON / AFP
Jim WATSON / AFP

Távozik a Forma-1-es Ferrari-csapat főnöke, Mattia Binotto.

Az olasz istálló közleményében megjegyzi, az 53 éves Binotto 1995 óta állt a Ferrari szolgálatában.

„Úgy döntöttem, hogy lezárom az együttműködésem a Ferrarival. Nehéz volt meghozni ezt a döntést, de úgy érzem, ez a helyes lépés” – idézte Binottót a közlemény.

A szakember végigjárta a ranglétrát, előbb a fejlesztési részleg vezetője volt, majd technikai igazgatóként dolgozott, végül pedig csapatfőnök lett.

A Ferrari a tervek szerint jövőre jelenti be, hogy ki lesz Binotto utódja,

és a posztra sajtóinformációk szerint Frederic Vasseur a legesélyesebb, aki 2017 óta a Ferrarival szorosan együttműködő és a 2019-es idény elejétől Alfa Romeo néven induló Sauber istállót vezeti.

A Ferrari legutóbb 2007-ben, Kimi Räikkönen révén ünnepelhetett egyéni világbajnoki címet a Forma-1-ben, a konstruktőrök között pedig 2008-ban ért utoljára a csúcsra.  Az idén a monacói Charles Leclerc második lett a pontversenyben a második vb-címét megszerző Max Verstappen (Red Bull) mögött.

Leclerc 46 pontos előnyben volt az első három versenyhétvége után, később viszont stratégiai és versenyzői, valamint műszaki hibák miatt nem volt reális esélye arra, hogy megszorongassa a tavalyi címét megvédő Verstappent.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik