Forma-1

Egy századmásodperccel nyerte Max Verstappen a szuzukai időmérőt

Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images
Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

Max Verstappen nyerte a Forma-1-es Japán Nagydíj időmérőjét szombat reggel.

Az első szakaszban nagyon panaszkodott az Alpha Tauri két pilótája a fékekre, nem is sikerült jó időt futnia Pierre Gaslynak és Juki Cunodának sem. Utóbbi autóján viszont állítottak, így végül továbbjutott, a jövőre Alpine-ba igazoló francia viszont kiesett, ahogy a Williams két versenyzője, Lance Stroll és Kevin Magnussen is.

Kapcsolódó
Csapatot vált a Forma-1-es versenyző, de a helyettese is megvan
Már csak két ülés kérdéses 2023-ra.

Q2-ben kevés izgalom akadt, Mick Schumacher, Csou Kuan-jü, Cunoda és Valtteri Bottas végig kieső helyen autózott. Az utolsó percben viszont egymásnak adták át az utolsó kieső helyet a versenyzők, végül az egyébként kimondottan jó napot kifogó Daniel Ricciardo végzett 11. helyen, miután három századdal Sebastian Vettel mögé került.

Még ennél is kevesebb volt a különbség a harmadik etapban, amelyet Verstappen nyert meg Charles Leclerc előtt. Mindössze egy századmásodperccel bizonyult gyorsabbnak a holland, pedig egy kis alkatrész le is szakadt az autójából.

Az FIA ugyanakkor vizsgálatot is indított Verstappen miatt, mert Q3 során megcsúszott a hideg abroncsain és majdnem kiütötte Lando Norrist.

Frissítünk!

Az FIA 11:10-kor bejelentette, hogy csak megrovást kapott az időmérő győztese, így Max Verstappen indulhat az első rajtkockából a futamon.

A brit végül tizedikként zárt Vettel mögött, a második sorból Carlos Sainz és Sergio Pérez rajtolhat majd a futamon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik