Forma-1

A hétvégén már Alexander Albon száguldozik a versenypályán

Peter J Fox/Getty Images
Peter J Fox/Getty Images

A hétvégi Forma-1-es Szingapúri Nagydíjon ismét Alexander Albon lesz a Williams egyik pilótája.

A thaiföldi versenyző a legutóbbi, monzai futamon vakbélgyulladás miatt nem tudott kocsiba szállni. Albont megműtötték, de légzési nehézségei is akadtag, amiért másnapig lélegeztető gépre került. Az istálló szerdai tájékoztatása szerint azonban Szingapúrban már képes lesz autóba szállni.

Nem becsülöm alá, hogy mekkora kihívás ez számomra, de már nagyon várom, hogy pénteken visszatérjek a versenypályára és ott ismét a kormány mögé üljek

– közölte Albon.

A thaiföldi versenyzőt a Williams tartalékpilótája, a holland Nyck de Vries helyettesítette, méghozzá kiválóan, mivel élete első F1-es futamán kilencedik, pontszerző helyen végzett.

Kapcsolódó
Nyck de Vries mindenkit lenyűgözött, de van-e jövője a Forma-1-ben?
Szombaton még a Mercedesnél itta a kávéját, vasárnap pedig jó eséllyel beverte az utolsó szöget Nicholas Latifi karrierjének koporsójába azzal, hogy azonnal pontot szerzett Monzában. Ez azonban még nem garancia arra, hogy De Vries bekerüljön az F1 mezőnyébe.

Szingapúrban egyébként világbajnoki címet szerezhet a toronymagasan vezető Max Verstappen, ehhez meg kell nyernie a futamot és a leggyorsabb körért járó pluszpontot, miközben Charles Leclerc nem végez a nyolcadiknál, Sergio Pérez pedig a negyediknél jobb helyezésen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik