Forma-1

Hamilton: Nem tudom szavakkal leírni a fájdalmat, amit futam közben éreztem

NATALIA KOLESNIKOVA / AFP
NATALIA KOLESNIKOVA / AFP

Lewis Hamilton a negyedik helyen végzett a Forma-1-es Azeri Nagydíjon a Mercedesszel, és a hétszeres világbajnok arról számolt be a futam után, hogy komoly fájdalmakkal küszködött az autó pattogása miatt, ami egész idényben gondot okozott a német istállónak.

Kapcsolódó
Verstappen simán nyert Bakuban, drámai napja volt a Ferrarinak
A holland pilóta pályafutása 25. sikerét aratta.

Össze kellett szorítanom a fogam, és az adrenalin vitt el a célig. Nem tudom szavakkal kifejezni a fájdalmat, amit éreztem, főleg az egyenesekben. A végén már csak imádkoztam, hogy érjen véget a futam

– nyilatkozta Hamilton, aki dicsérte a csapat stratégiáját.

Ugyanakkor megjegyezte, amíg a csapat nem tudja megoldani az autók pattogását, addig nagyjából egy másodpercet veszítenek körönként. Hozzátette, hétfőn szeretne ellátogatni a csapat főhadiszállására, és egyeztetni, hogy várható-e javulás.

Csapattársa, a két Red Bull mögött a harmadik helyet megkaparintó George Russell folytatta a nagy sorozatát, mivel az idény nyolcadik versenyén is pontszerzőként intették le, ráadásul mindig az első ötben végzett. Russell azt mondta, a bakui pályát eddig nem tartotta fizikálisan annyira megterhelőnek, de az új szabályok miatt átépített autóban nagyon hosszúnak tűnt a mostani verseny, és nem volt szomorú, mikor véget ért.

„Úgy néz ki, nem lesz rövid távon megoldva a probléma, de rengeteg zseniális mérnök dolgozik a Forma-1-ben, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy sikerül megtalálni a megfelelő megoldást” – magyarázta Russell.

A legjobban a McLaren ausztrál pilótája, Daniel Ricciardo írta le, mit is érzett verseny közben, ő azt mondta, olyan érzés volt, mintha valaki egy kosárlabdát pattogtatna, pumpálna folyamatosan a sisakján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik