Forma-1

Újabb autótörése után ismét bírálják Schumachert, Vettel a védelmébe vette

CHRISTIAN BRUNA / POOL / AFP
CHRISTIAN BRUNA / POOL / AFP

A Monacói Nagydíj egyik főszereplője Mick Schumacher volt, bár nem épp úgy, ahogyan azt a versenyző és csapata, a Haas tervezte: a német megint kettétörte az autóját, aminek helyreállítása egymillió euró körüli összegbe kerül majd az istállónak. Szerencsére Schumacher megúszta sérülés nélkül, ugyanakkor előkerült a szokásos lemez, hogy vajon alkalmas-e a Forma-1-ben való szereplésre, mert idén eddig csak egy-két fellángolása volt, hibája viszont annál több.

Erre ráerősített Günther Steiner, a Haas csapatvezetője, aki finoman ugyan, de leadta az első figyelmezetést a 23 éves versenyzőnek.

Egyértelműen láthattuk, mi történt. Nem túl biztató, hogy ismét egy ilyen nagy balesete volt. Meg kell nézni, hogyan léphetnénk előre innen

– mondta Steiner.

Kapcsolódó
„A Ferrari annyira alkalmatlannak bizonyult, hogy Charles Leclerc a rádióban sikoltozott"
Nem kímélte a Monacói Nagydíj után a nemzetközi sajtó a Ferrarit.

Schumacher egyelőre nem szerzett pontot idén, ami csak a szintén alul teljesítő Nicolas Latifiről, és a szezon elején két futamra beugró Nico Hülkenbergről mondható el a mezőnyből. Különösen úgy szembetűnő mindez, hogy a 2022-t jól indító Haas másik versenyzője, Kevin Magnussen 15 pontnál jár eddig – igaz, a legutóbbi három futamon ő is nullázott.

Ahogy korábban többször, úgy ezúttal is Sebastian Vettel kelt Mick Schumacher védelmére.

Szerintem nem lehet kétség afelől, hogy több van benne, mint amit most látunk. De azt gondolom, srácok, hogy kicsit leszállhatnátok róla

utalt a sajtó munkatársaira a négyszeres világbajnok.

Egyelőre a Haas éve sem úgy alakul, mint amit az autó kezdeti tempója és Magnussen első futamon elért ötödik helye előre vetített, mivel eddig csak a nyolcadik a csapat a konstruktőri versenyben. Ezen a héten rendezheti a sorokat a csapat, szünet lesz, de jövő héten az azeri versennyel folytatódik a világbajnokság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik