Forma-1

„A Ferrari annyira alkalmatlannak bizonyult, hogy Charles Leclerc a rádióban sikoltozott”

Marco Canoniero / LightRocket / Getty Images
Marco Canoniero / LightRocket / Getty Images

Sergio Pérez nyerte vasárnap a Formula-1-es Monacói Nagydíjat, de mégsem a Red Bull került fókuszba a nemzetközi sajtóban.

Kapcsolódó
Pérez nyerte a monacói káoszfutamot
A verseny késve indult, majd Mick Schumacher balesete miatt félbe is szakadt. Az élről induló Charles Leclerc a dobogóról is lecsúszott.

A világbajnoki címért harcba szálló Charles Leclerc a pole-pozícióból indult, mégis negyedikként zárt több hiba miatt. A frusztrált pilóta egy ponton belekiabált a csapatrádióba is:

„Basszameg, miért?! Mit csináltok?!”

Az olasz La Repubblica sem kímélte az istállót, de a címlapra egészen visszafogott szöveg került, amely szerint folytatódik a Charles Leclerc-t sújtó hazai átok. A monacói versenyző ugyanis először fejezett be egyáltalán egy futamot hazai közönség előtt. Erre fűzte föl a francia L’Equipé is a fő narratíváját:

„Pérez a fejedelemség fejedelme. Leclerc változatlanul el van átkozva a hazai futamán. A Monacóban korábban már oly sokszor szerencsétlenül járt Charles Leclerc ezúttal célba ért a Monacói Nagydíjon, de a számára borzasztóan elkeserítő negyedik helyen.”

A legerősebb kritikát mégis a The Guardian fogalmazta meg, amely szerint a Ferrari bebizonyította alkalmatlanságát.

Ebben a kemény világbajnoki szezonban ez egy meghatározó pillanat volt, a Ferrari pedig annyira alkalmatlannak bizonyult, hogy a bajnoki címre esélyes Charles Leclerc csalódásában a rádióban sikoltozott.

Ezzel szemben a The Sun meg sem említette Leclerc nevét, Mick Schumacher balesetével és Pérez győzelmével volt elfoglalva, de a Daily Mail is csak érintőlegesen írt róla.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik