Forma-1

Monacói Nagydíj: mindkét Red Bull ellen óvást nyújtott be a Ferrari

LOIC VENANCE / AFP
LOIC VENANCE / AFP

Sergio Pérez nyerte meg az időjárás miatt bő egy óra csúszással elindított, majd Mick Schumacher balesete miatt meg is szakított Monacói Nagydíjat. A dobogón még Carlos Sainz, valamint Max Verstappen végzett.

A Ferrari ugyanakkor óvást nyújtott be a Nemzetközi Automobil Szövetségnél (FIA) a rivális mindkét autójával szemben.

Az olasz istállónál ugyanis úgy ítélték meg, hogy Pérez és Verstappen is szabálytalan volt a kerékcseréje után a 22. körben. Előbb a holland hajtott vissza a pályára a bokszból, majd mexikói csapattársa, és mindkettejük alatt megcsúszott az autó, így ráhajtottak arra a sárga vonalra, amelyre a szabályok szerint nem lehetne.

Kapcsolódó
Pérez nyerte a monacói káoszfutamot
A verseny késve indult, majd Mick Schumacher balesete miatt félbe is szakadt. Az élről induló Charles Leclerc a dobogóról is lecsúszott.

Mattia Binotto a Skynak mondta el, hogy óvást nyújtottak be, mert szerintük egyértelműen szabálytalanság történt, amiből a Red Bull profitált, Verstappen például ennek köszönhetően előzte meg Charles Leclerc-t.

„A Ferrarinál csalódottak vagyunk, mert szerintünk egyértelműen megszegték a szabályokat, amikor ráhajtottak a vonalra. Nem közel voltak hozzá, hanem ráhajtottak, márpedig a szabálykönyv tisztán fogalmaz” – mondta Binotto, aki azt várja, hogy az FIA tisztázza a helyzete mihamarabb. Az olasz egyébként elismerte, hogy ezen kívül a csapata több hibát is elkövetett a futam során – ennek leginkább az élről induló, de csak negyedik helyen célba érő Leclerc volt az elszenvedője.

Christian Horner, a Red Bull csapatvezetőjét is megkérdezték, ő úgy látta az összes felvételen, hogy versenyzői vonalon belül voltak. „Egyáltalán nem” – felelte arra a kérdésre, hogy szóba került-e csapata és az FIA között a dolog a futam alatt.

Frissítünk!

Vasárnap este jött a hír, hogy az FIA elutasította mindkét óvást, így maradt a pályán elért végeredmény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik