Forma-1

„Aki szerint csapattársa simán veri Hamiltont, az nem látja a teljes képet”

Peter J. Fox / Getty Images
Peter J. Fox / Getty Images

George Russell ugyan korábban be-beugrott a Forma-1-ben szereplő Mercedeshez, a mostani az első teljes szezonja a csapatnál. A Mercedes kissé beragadt a rajtnál a riválisokhoz képest idén, a fiatal brit versenyzőre ugyanakkor nem lehet panasz, az eddigi hat futam mindegyikén az első ötben végzett, van két dobogós helyezése is.

Különösen úgy szembetűnő ez, hogy a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton látványosan szenved, 28 ponttal van elmaradva a csapattársától, a múltkori ötödik helyének pedig jobban örült, mint egy futamgyőzelemnek.

Kapcsolódó
Lewis Hamilton miatt magyarázkodik a Mercedes
A sportág rajongói egy fénykép miatt követelnek büntetést a hétszeres világbajnoknak.

Egy versenyző teljesítményét leginkább a csapattársával lehet összemérni a Forma-1-ben. Az időmérőkön egálra áll a két pilóta, három-három alkalommal végeztek a másik előtt, a futamokon viszont Russell ötször is megverte Hamiltont. Ebből könnyedén vonhatnánk le azt a következtetést, hogy jobban szerepel eddig, de a Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn szerint nem ez a helyzet.

Valószínűleg beáldozza a versenyeket, hogy meglegyen az a szükséges adat, amivel a csapat meg tudja oldani a fennálló problémákat. Legalábbis ezt a visszajelzést kaptam tőlük, hogy miközben George a hagyományosabb utat követi, addig Hamilton a megoldást keresi. Ezért is gondolom, hogy akik szerint Russell jobb az időmérőkön és a futamokon, azok nem látják a teljes képet

mondta az Evening Standardnak Brawn, aki szerint Hamilton addig biztosan folytatja majd a Forma-1-ben, amíg meg nem szerzi a rekordot jelentő nyolcadik világbajnoki címét.

A Mercedes számára egyébként pozitív volt a legutóbbi, Spanyol Nagydíj, a fejlesztéseknek köszönhetően sokkal megbízhatóbbnak tűnt az autó. Nincs most szünet a sorozatban, a héten a Monacói Nagydíjat rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik