Forma-1

Saját főnöke mondta ki az őszintét Ricciardo eddigi teljesítményéről

CHANDAN KHANNA / AFP
CHANDAN KHANNA / AFP

Van egy csapat a Forma-1-ben, ahol váratlanul egyoldalú a házon belüli verseny: ez a McLaren. Lando Norrisnak már dobogós helye is van, miközben Daniel Ricciardo mindössze egyszer ért be pontszerző helyen, Ausztráliában hatodik lett, de brit csapattársa akkor is előtte végzett. Az ausztrál versenyző a Spanyol Nagydíjon a kilencedik helyről indulva maradt le végül a pontokról, és miközben ő a 12. helyen ért be a célba, Norris úgy végzett nyolcadikként, hogy mandulagyulladással küzdött egész hétvégén.

Kapcsolódó
Kirabolták Vettelt, az elkövető után eredt
A táskáját vitték el benne a fejhallgatójával és az irataival.

A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown a barcelonai verseny értékelésekor ki is mondta azt, amit senki sem szeret a Forma-1-ben hallani: hogy a csapat egyik versenyzője jobb, mint a másik.

Lando határozottan előnyben van. Természetesen azt vártuk, hogy Daniel közelebb lesz hozzá és látunk egy egészséges csapaton belüli küzdelmet. De nem érzi az autót. Megpróbáltunk mindent, de ez egy újabb csalódást keltő hétvége. Leszámítva Monzát [ahol Ricciardo tavaly nyerni tudott], és néhány futamot, egyelőre nem azt kapjuk, amit vártunk

hangzott Brown kemény értékelése, de azt is hozzátette, nem tehetnek mást, mint csapatként megpróbálják megoldani a jelenlegi helyzetet.

Maga az ausztrál versenyző azt mondta a barcelonai futam után, annyira lassan ment, hogy abban bízott, esetleg az autóval lehet valami probléma. De nem, már a rajttól kezdve szenvedett, úgyhogy a Spanyol Nagydíjat „nagyon szomorú” versenynek nevezte.

Daniel Ricciardo tavaly is elveszítette a házon belüli versenyt Lando Norrisszal szemben, igaz, az volt az első éve a McLarennél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik