Forma-1

Hamiltonnak a defekt után átfutott az agyán, hogy feladja, a végén mégis győztesnek érezte magát

Joan Valls / Urbanandsport / NurPhoto
Joan Valls / Urbanandsport / NurPhoto

Nagyot mentett Lewis Hamilton, aki a Spanyol Nagydíj első körében ütközött Kevin Magnussennel, és defektet kapott, így visszacsúszott a mezőny végére, ám a futam végén mégis az ötödik helyen intették le.

Volt olyan időszak, amikor a hétszeres világbajnok 30 másodperccel volt leszakadva az előtte haladótól, és az is átfutott a fején, hogy feladja a versenyt.

Úgy voltam vele, lehet, jobb, ha megkíméljük a motort, hogy egy másik versenyen majd jobb helyekért harcolhassak. De örülök, hogy végül nem így döntöttünk, és ez az eset megmutatta, hogy nem szabad megállni, nem szabad feladni, és nem is tettem így

– nyilatkozta Hamilton.

Aki azt is elárulta, az első körben történt baleset után a csapat úgy számolt, a nyolcadik helyet még megcsípheti, ehhez képest úgy lett az ötödik, hogy a végén gondjai adódtak a motorral.

„Amikor hátulról sikerül ennyire felzárkózni, az felér egy győzelemmel, sőt talán jobb érzés is, mert tényleg reménytelennek éreztem a pontszerzést” – tette hozzá a Mercedes brit pilótája.

Hamiltonnak a mostani ötödik hely idénybeli harmadik legjobb eredményének számít – az első futamon, Bahreinben harmadik volt, Ausztráliában pedig negyedik –, és hat verseny után 46 pontjával hatodik a vb-pontversenyben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik