Forma-1

„Jelen körülmények között lehetetlen” – lefújta a Forma-1 az Orosz Nagydíjat

Vladimir Astapkovich / Sputnik / Sputnik via AFP
Vladimir Astapkovich / Sputnik / Sputnik via AFP

A Forma-1 közleményben jelezte, hogy kikerül a versenynaptárból a szeptember 25-i Orosz Nagydíj, miután Oroszország megtámadta Ukrajnát. Az orosz egységek már behatoltak Kijevbe is.

A Forma-1 ügyvezető igazgatója, Stefano Domenicali, valamint a tíz csapat vezetője csütörtökökön este ültek össze, megvitatni a kialakult helyzetet. Korábban a többi közt Sebastian Vettel jelezte, hogy ki kellene venni a naptárból a futamot, a négyszeres világbajnok jelezte, bojkottálja a versenyt, ha mégis megrendeznék.

Kapcsolódó
Vettel bojkottálja az Orosz Nagydíjat, ha nem törlik a naptárból
Sokkolták a hírek a négyszeres világbajnokot, aki úgy gondolja, helytelen lenne a Forma-1-től, ha megrendeznék idén az oroszországi futamot.

A Forma-1 közleménye szerint sokkoltak a történtek mindenkit, bíznak abban, hogy gyors és békés megoldás születik.

Minden érintett véleményét beleértve azt a következtetést vontuk le, hogy ilyen körülmények között lehetetlen megrendezni az Orosz Nagydíjat

– áll a közleményben.

A szocsi futam Vlagyimir Putyin és Bernie Ecclestone egyezsége után került vissza 2014-ben a versenynaptárba, az első két évben Putyin adta át a győztesnek járó díjat is.

A Guardian cikke szerint Törökország lehet a beugró.

Korábban már a labdarúgó-Bajnokok Ligája döntőjének rendezését is elvették Oroszországtól, mint ahogyan a Nemzetközi Sí Szövetség sem rendez versenyeket az országban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik