Forma-1

Vettel bojkottálja az Orosz Nagydíjat, ha nem törlik a naptárból

LLUIS GENE / AFP
LLUIS GENE / AFP

A Forma-1 négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel azt mondta csütörtökön, hogy ő biztosan nem versenyez majd idén az Orosz Nagydíjon, miután Oroszország csütörtökön megtámadta Ukrajnát. A német tagja a versenyzők szövetségének is, de azt felelte, ott még nem volt ez téma, így csak a saját álláspontját tudja közölni.

Felébredtem és sokkoltak a hírek. Szörnyű, ami történik. Ha ránézünk a versenynaptárra, akkor van egy oroszországi futamunk. Ami engem illet, úgy gondolom nem szabad mennem. Nem megyek. Helytelen lenne abban az országban versenyezni. Sajnálom az ártatlan áldozatokat, akik buta indokok és furcsa, őrült vezetők miatt veszítik életüket

mondta Vettel a Sky Sports cikke szerint.

Mindezt azután nyilatkozta, hogy a Forma-1 szervezői közölték, figyelik az eseményeket, de nincs tervben a szeptemberi Orosz Nagydíj levétele a versenynaptárból. A futam 2014-ben került vissza a programba, azóta minden évben megrendezik.

Csatlakozott hozzá a címvédő Max Verstappen is, aki szintén nem tartaná helyesnek, hogy az Orosz Nagydíjat megrendezzék idén.

Kapcsolódó
Az UEFA elveszi Szentpétervártól a BL-döntőt – sajtóhír
Az elnök rendkívüli bizottsági ülést hívott össze péntekre, de a döntés állítólag már megszületett. Közben felfüggesztették az ukrán bajnokságokat.

Az UEFA közben rendkívüli bizottsági ülést hívott össze péntekre, ugyanakkor az AP hírügynökség értesülései szerint már eldőlt, hogy elveszik Szentpétervártól az idei Bajnokok Ligája-döntőt. A német élvonalban szereplő Schalke 04 pedig jelezte, leveszi a mezéről az orosz gázipari vállalatot, a Gazpromot reklámozó feliratot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik