Forma-1

„Kockázatos, az biztos, de megfelelő választás” – így nyert időmérőt Lando Norris

Rudy Carezzevoli/Getty Images
Rudy Carezzevoli/Getty Images

Lando Norris, a McLaren brit pilótája életében először nyert időmérőt a Forma-1-es Orosz Nagydíjon szombaton, így a futamon ő rajtolhat majd az élről.

Kapcsolódó
Norrisé a pole, Hamiltont leendő csapattársa is megelőzte Szocsiban
A McLaren brit pilótája pályafutása során először nyert időmérőt.

A versenyhétvége időjárása kiszámíthatlan volt pénteken és szombaton Szocsiban, a harmadik szabadedzést törölni is kellett az égszakadás miatt. Az eső elállt, a pálya viszont vizes maradt, ezért Q3-ig nem is volt kérdés, hogy intermediate-gumikon száguldoznak majd a versenyzők. Ekkor viszont George Russell szólt a csapatának, hogy inkább a leglágyabb keverékre kéne váltani, mert kezd száradni a pálya.

A Williams brit versenyzőjének döntése a többiekre is hatással volt, de az a cirka hat perc, ami maradt az időmérőből, nem sok totojázásnak engedett teret, dönteni kellett. A végső győztes Norrisról kikerült egy videó, amiben a csapatával tanakodik arról, milyen keverék lenne jó. Eleinte a brit is hezitált, a slickre és a nedves pályára való gumikra is „megfelelő választást” mondott. Végül azonban döntésre jutott.

Lágyakat akarok. Kockázatos, az biztos, de lágyakat kérek

– mondta Norris.

https://twitter.com/F1/status/1441834882938834944

A húzás bevált, mivel a McLaren hamar a váltás mellett döntött, a brit pilótának több ideje volt bemelegítenie a gumikat, amivel jó időt tudott autózni és pole-t nyert. A hezitáló Mercedest hárman is megelőzték, Norris mögött Carlos Sainz, George Russell és Lewis Hamilton zárt, a címvédő koccant egy picit boxutcában az utolsó pillanatban és későn is kapott lágy gumikat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik