Forma-1

Verstappen a motorcsere miatt csak az utolsó helyről rajtolhat

Cesare Grasselli / NurPhoto via AFP
Cesare Grasselli / NurPhoto via AFP

Az időmérő edzésen elért eredményétől függetlenül csak az utolsó rajtkockából vághat majd neki a vasárnapi Forma-1-es Orosz Nagydíjnak a világbajnoki pontversenyt vezető Max Verstappen, miután a Red Bull pilótája a mostani hétvégén már a negyedik motorját használja az idényben, írta az MTI.

Kapcsolódó
Verstappen: Szörnyű érzés vb-címért harcolni, utálom az egészet
A Red Bull pilótája szócsatába bonyolódott Hamiltonnal Szocsiban.

A 23 éves holland versenyző három rajthelyes büntetéssel érkezett Szocsiba, mert két héttel ezelőtt az Olasz Nagydíjon összeütközött a címvédő és hétszeres vb-győztes brit Lewis Hamiltonnal (Mercedes), a balesetben pedig őt látták vétkesnek.

Verstappen versenyautójában viszont motort is cserélt a Red Bull, és mivel a szabályok szerint egy pilóta legfeljebb három erőforrást használhat el egy szezon során, a büntetés ilyen esetben az, hogy az érintett versenyző a futamot a rajtrács végéről kénytelen elkezdeni.

Verstappen előnye most öt pont az összetettben Hamiltonnal szemben, a brit címvédőnek viszont jó esélye lesz visszavenni a vezetést Szocsiban, ahol korábban már négyszer is nyert.

Holland riválisa eddig még egyszer sem győzött Oroszországban.

Ami a szabadedzést illeti, a délelőtti elsőhöz hasonlóan a délutáni másodikon is Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője futotta meg a legjobb köridőt, mögötte a címvédő és hétszeres világbajnok csapattársa, Hamilton végzett a második helyen.

A harmadik pozícióban Pierre Gasly, az Alpha Tauri francia versenyzője zárta a gyakorlást, az összetettben vezető holland Max Verstappen (Red Bull) hatodik lett.

Orosz Nagydíj, 2. szabadedzés

1. Valtteri Bottas (finn, Mercedes) 1:33.593 perc
2. Lewis Hamilton (brit, Mercedes) 1:33.637
3. Pierre Gasly (francia, Alpha Tauri) 1:33.845
4. Lando Norris (brit, McLaren) 1:34.154
5. Esteban Ocon (francia, Alpine) 1:34.402
6. Max Verstappen (holland, Red Bull) 1:34.621

Ajánlott videó

Olvasói sztorik