Forma-1

Már nem is kell olyan sokat várni, hogy George Russell a Mercedes pilótája legyen?

Peter Fox/Getty Images
Peter Fox/Getty Images

Brit sajtóértesülések szerint a Mercedes Forma-1-es csapata a Brit Nagydíjon jelenti be, hogy George Russellt szerződteti a 2022-es szezonra.

A Mercedesnél régóta téma már, hogy Valtteri Bottas nem tud versenyre kelni a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonnal, ezért esetleg mást ültetnének a csapat másik autójába. Ugyan ezt mindig kategorikusan visszautasította Toto Wolff csapatfőnök, a 2020-as idény utolsó előtti futamán Hamilton koronavírusos fertőzése miatt Russell ült az autójába és ha a csapat nem szúrja el a versenyét, minden bizonnyal nyert is volna.

Kapcsolódó
Mercedes nélküli dobogó, Pérez győzött a Szahíri Nagydíjon
Bottas a 8., a Hamiltont helyettesítő Russell egy defekt miatt a 9. lett.

A Williamsnél harmadik idényét töltő brit tehetség a tavalyi évben még úgy is kitűnt a tömegből, hogy pocsék autója volt, az idei szezonban már a pontszerző helyekkel kacérkodik, ráadásul év végén lejár a szerződése. Kézenfekvő lenne, hogy jövőre kerüljön a jelenlegi címvédőhöz,

Martin Brundle Forma-1-es szakkommentátor pedig úgy tudja, hogy Russell 2022-es érkezését a július 18-i Brit Nagydíjon jelentik be.

Hamilton már korábban meghosszabbította jelenlegi szerződését 2023-ig, így valóban összejönne sok F1-rajongó álma és a két brit pilóta egymással versenyezhetne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik