Forma-1

George Russell zseniális sisakban zárja le az idei szezont

Rudy Carezzevoli/Getty Images
Rudy Carezzevoli/Getty Images

George Russell sok rajongót szerzett magának az elmúlt évben, de a hétvégén alighanem még több Forma-1-es érdeklődőnek lehet szimpatikus. A fiatal brit pilóta megmutatta, hogy különleges sisakban áll majd rajthoz Abu-Dzabiban, amely Sir Frank Williamsre és lányára, Claire Williamsre, vagyis a csapatot alapító és az elmúlt években irányító családtagokra vonatkozik.

https://twitter.com/GeorgeRussell63/status/1337309959319515136

 

A legendás csapatfőnök 1977-ben alapította meg a Williamst, amely a sportág egyik legsikeresebb csapatává nőtte ki magát: az 1980-90-es éveket uralva hét egyéni és kilenc konstruktőri világbajnoki címet nyert. Azóta sokat változtak az erőviszonyok, az utolsó futamgyőzelmüket 2012-ben érték el, a legutóbbi két szezonban egyaránt az utolsó helyen végeztek.

Kapcsolódó
Még pontja sincs, mégis Lewis Hamilton mellé követelik
George Russellt azóta nem győzte le egyetlen csapattársa sem, hogy a Forma-1-ben vezet, mégis a leggyengébb autóval küzd élete első pontjáért.

A tavalyi pénzügyi veszteségek miatt a család új befektetőt keresett, és talált az amerikai Dorilton Capital csoportban. Williams és lánya, Claire, a csapatigazgató-helyettes így aztán visszalépett a vezetői szerepektől és átadták a stafétát. George Russell azonban nekik köszönheti a lehetőséget, hogy esélyt kapott a Forma-1-ben, ezért úgy döntött, a szezon elején még velük dolgozó Williams családnak tiszteleg a sisakfestésével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik