Forma-1

Létezik, hogy a futamgyőztes Pérez kikerül a Forma-1-ből?

KAMRAN JEBREILI / POOL / AFP
KAMRAN JEBREILI / POOL / AFP

Lawrence Stroll, a Forma-1-es Racing Point istálló tulajdonosa is legszívesebben a Red Bullban látná jövőre versenyzőjét, a mexikói Sergio Pérezt, aki vasárnap pályafutása első sikerét aratva megnyerte a Szahíri Nagydíjat Bahreinben, és akinek egyelőre még nincs ülése a jövő évi szezonra.

A 30 éves Pérez karrierje 190. F1-es futamán először győzött, ezzel ő lett az első mexikói GP-győztes 1970 óta.

Az már korábban eldőlt, hogy jövőre el kell hagynia a Racing Pointot, amely az Aston Martin gyári csapata lesz 2021-től. A mexikói versenyző a négyszeres világbajnok német Sebastian Vettelnek adja át a helyét, a csapat másik pilótája pedig a tulajdonos fia, Lance Stroll lesz.

Kapcsolódó
Mercedes nélküli dobogó, Pérez győzött a Szahíri Nagydíjon
Bottas a 8., a Hamiltont helyettesítő Russell egy defekt miatt a 9. lett.

„Checo nagyon értékes tagja ennek a csapatnak, és már jóval az előtt is az volt, hogy én ideérkeztem” – nyilatkozta Pérezről Lawrence Stroll a Sky Sports televíziónak, amit az MTI szemlézett. Az amerikai üzletember 2018-ban vásárolta meg az akkor Force India néven szereplő istállót, megmentette a csődeljárástól, átnevezte, majd részvényeket vásárolt az Aston Martinban, és ezzel jövőre visszahozza a brit luxusmárkát a Forma-1-be.

Szinte minden hétvégén bizonyította, hogy megérdemel egy versenyzőülést jövőre. Remélem, hogy a Red Bullban vezethet majd

– jelentette ki Stroll.

Péreznek akkor lehet helye a Red Bullban, ha az osztrák istálló úgy dönt, hogy nem tartja meg jövőre a thaiföldi Alexander Albont. A csapat másik versenyzőjének, a holland Max Verstappennek biztos az ülése.

A mostani F1-es idény a hétvégén Abu-Dzabiban zárul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik