Forma-1

Grosjean a kórházban edz, de már az utolsó versenyére gondol

TOLGA BOZOGLU / POOL / AFP
TOLGA BOZOGLU / POOL / AFP

Óriási szerencséje volt Romain Grosjeannak, a Haas francia pilótájának, aki a Bahreini Nagydíjon szenvedett félelmetes balesetet, amit a látványhoz és a körülményekhez képest – 221 kilométer per órás sebességgel, 56 G-vel csapódott a szalagkorlátnak – olcsón, kisebb égési sérülésekkel megúszott.

Grosjean 28 másodperccel a becsapódás után tudott kimászni a lángoló autóból, ezért is lettek égési sérülései, de az életét köszönheti annak, hogy a baleset okozta sokkos állapot közben nem vesztette el a lélekjelenletét.

Grosjean még a kórházban van, legfrissebb Instagram-bejegyzésében azt írja, a gépelés a sérülései miatt még nehezen megy, de az kifejezetten boldoggá tette, hogy csinálhatott pár guggolást, és úgy érzi, a szervezete a megfelelő ütemben gyógyul. Ennek ellenére kedd helyett csak szerdán hagyhatja majd el a kórházat.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Romain Grosjean (@grosjeanromain) által megosztott bejegyzés

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner azt nyilatkozta, Grosjean szeretne indulni az idényzáró Abu-Dzabi Nagydíjon, amely egyben az utolsó versenye lenne az istállónál – és nem kizárt, hogy a Forma-1-es pályafutásában is. A Haas már bejelentette, hogy jövőre az orosz Nyikita Mazepiné lesz az egyik ülés, a másikra pedig Michael Schumacher fia, Mick a nagy esélyes.

Amíg Grosjean gyógyul, a Haas már szerződtetett egy új pilótát
Úgy néz ki, az istállónál az újoncokra szavaznak 2021-ben.

A hétvégén sorra kerülő Szahíri Nagydíjon a 24 éves brazil Pietro Fittipaldi helyettesíti majd Grosjeant.

A kiemelt képen a baleset után takarítják el Grosjean autójának maradványait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik