Forma-1

Grosjean szörnyű balesete után sem állhatott meg az élet

KAMRAN JEBREILI / POOL / AFP
KAMRAN JEBREILI / POOL / AFP

Az immár hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, valamint holland versenyzőtársa, Max Verstappen szerint is folytatniuk kellett a futamot vasárnap a Forma-1-es Bahreini Nagydíjon, amelyet több mint egy órára szakítottak félbe Romain Grosjean balesete miatt, írta az MTI.

Kapcsolódó
„Grosjean pokoli balesete arra emlékeztet minket, hogy a halál csupán egy másodperc kérdése”
Hamilton nyert a pályán, de az igazi győztes a Haas francia versenyzője volt.

A Haas 34 éves francia versenyzője három kanyarral a rajt után ütközött neki a szalagkorlátnak, autója kettétört és kigyulladt, de a pilóta csodával határos módon megmenekült és túlélte a szerencsétlenséget.

Verstappen a GP után rendezett sajtótájékoztatón azt mondta, nem értené meg, ha egy versenyző nem akarna visszaülni az autóba egy ilyen eset után.

Ha én lennék a csapatfőnök, és a fickó azt mondaná, hogy az újraindításnál már nem akar autóba ülni, akkor közölném vele, hogy a továbbiakban nincs helye a volán mögött

– jelentette ki a Red Bull 23 éves versenyzője, amikor őt és Hamiltont arról kérdezték, nem lenne-e joguk a pilótáknak arra, hogy egy ilyen eset után eldöntsék, folytatni akarják-e az adott futamot, vagy sem.

„Mi nem a szabályalkotó testület vagyunk, nekünk el kell végeznünk a munkánkat. A nemzetközi szövetség felel a biztonságunkért, és mi feltétel nélkül megbízunk a szervezetben, ezért nem gondolom, hogy ránk kellene bízni a döntést” – csatlakozott ellenfeléhez Hamilton, aki a hosszú kényszerszünet után megnyerte a futamot.

Grosjean kisebb égési sérülésekkel megúszta a balesetet, kórházba szállították, ahonnan a Haas istálló közlése szerint kedden kiengedik.

A vb utolsó előtti futamát a mostani hétvégén rendezik szintén Bahreinben, Szahíri Nagydíj elnevezéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik