Forma-1

„Grosjean pokoli balesete arra emlékeztet minket, hogy a halál csupán egy másodperc kérdése”

TOLGA BOZOGLU / POOL / AFP
TOLGA BOZOGLU / POOL / AFP

A pályán Lewis Hamilton nyert, de Romain Grosjean volt a Bahreini Nagydíj igazi győztese – nagyjából így lehetne összefoglalni azt, ahogyan a nemzetközi sajtó feldolgozta a hétvégi Forma-1-es futamot. A hétszeres világbajnok újabb sikere eltörpül amellett, milyen balesetet élt túl a Haas francia versenyzője, akinek az autója kettétört és lángra kapott. Kész csoda, hogy önerőből ki tudott mászni a versenygépből. Az MTI szedte össze a Bahreini Nagydíj nemzetközi sajtóvisszhangját.

Kapcsolódó
Forma-1: másodperceken múlt Grosjean élete
Ha a francia versenyző önerőből nem tudott volna kimászni az üléséből, a mentőegység nem tudta volna megmenteni.

Nagy-Britannia:

The Guardian: „A lángokból és a felismerhetetlenségig összeroncsolódott autóból kimászó Romain Grosjean a csodával határos módon élte túl balesetét. Az, hogy a francia versenyző viszonylag sértetlenül megúszta ezt a szörnyűnek tűnő szerencsétlenséget, azt bizonyítja, hogy a sportág nem véletlenül dolgozik fáradhatatlanul a pilóták biztonságán.”

Daily Mail: „Lewis Hamilton könnyedén nyerte meg az akciódús Bahreini Nagydíjat, ezzel az idei 11. futamgyőzelmét aratta. A versenyt azonban már az első körben piros zászlóval félbe kellett szakítani Romain Grosjean súlyos balesete miatt.”

The Telegraph: Romain Grosjean pokoli balesete arra emlékeztet minket, hogy a halál csupán egy másodperc kérdése.

Franciaország:

Le Figaro: „A francia versenyzőnek rémesen indult a futama, miután egy súlyos balesetben kigyulladt a versenyautója. Elképesztő és csodaszámba megy, hogy épen és szinte sértetlenül megúszta a történteket.”

L’Équipe: „Lewis Hamilton ezúttal nem mosolygott a sikere után. Nem is könnyű a pályafutása 95., és az idei 11. futamgyőzelmét megünnepelni azok után, hogy az egyik versenyzőtársa – Romain Grosjean – a csodával határos módon maradt életben a futam elején.”

Spanyolország:

Marca: „A HALO a védőangyal.”

El Mundo Deportivo: „A pályán Hamilton nyert, de Bahreinben a nagy győztes Grosjean volt, valamint az egész Forma-1, miután a francia versenyző egy hatalmas balesetet élt túl.”

Kapcsolódó
Az elmúlt évek legfélelmetesebb Forma-1-es balesetét úszta meg Grosjean
Az autó kigyulladt, kettészakadt, de kisebb égési sérülésekkel megúszta.

Olaszország:

Corriere dello Sport: „Bahreini Nagydíj, a sokadik Ferrari-csalódás: Hamilton nyert. Grosjeant a karosszéria, és a biztonság érdekében hozott szabályok mentették meg.”

La Repubblica: „Technolgóia, reflex és szerencse – így élte túl Grosjean.”

La Stampa: „Grosjean csodaszámba menő módon menekült meg.”

Ausztria:

Kurier: „Romain Grosjean vasárnap főnixként állt talpra a lángoló pokol közepén. A 34 éves versenyző könnyű sérülésekkel élt túl egy olyan balesetet, amelyet a Forma-1-ben már évek óta nem láttunk.”

Svájc:

Blick: „Az, hogy Romain Grosjean az advent első vasárnapján elszenvedett horrorisztikus balesetét könnyű sérülésekkel túlélte, mindenképpen csodának nevezhető.”

Tages-Anzeiger: „Súlyos baleset és lángok sokkolták a Forma-1-et – Hamilton nyert a sivatagi káoszban.”

Fittipaldi helyettesíti Grosjeant

A brazil Pietro Fittipaldi helyettesíti majd a hétvégi Szahíri Nagydíjon Romain Grosjeant. A csapat hétfőn jelentette be, hogy a 34 éves francia versenyzőt kedden kiengedik a kórházból, de mindkét kézfején égési sérülései vannak, és a mostani versenyhétvégén nem tud vezetni. Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke hétfőn meglátogatta Grosjeant a kórházban, és ezután azt mondta, legalább egy versenyt ki kell hagynia.

 

A 24 éves Fittipaldi, az 1972-ben és 1974-ben világbajnok Emerson Fittipaldi unokája, az elmúlt két évben teszt- és tartalékversenyzője volt a Haasnak, futamon most fog debütálni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik