Forma-1

„Schumachernek voltak kétes dolgai, Hamiltonnak nem”

LIU JIN / AFP
LIU JIN / AFP

A Török Nagydíjon Lewis Hamilton elérte azt, ami éveken át elképzelhetetlennek tűnt: hetedik egyéni világbajnoki címét szerezte meg a Forma-1-ben, amivel beállította a sportági legenda, Michael Schumacher rekordját. Bár egy hét pihenőt tartott a mezőny, természetesen mindenki a csúcsbeállítással foglalkozott, korábbi és jelenlegi versenyzők hasonlították a két rekordert.

Kapcsolódó
Nem kellenek pöcsfejek! – ez a Mercedes titka a Forma-1-ben
Egy másik sportágból vett példát a csapat, amely hét éve folyamatosan tarol a sorozatban.

A jövőre ülés nélkül maradó Romain Grosjeant is megkérdezték a témában, mire azzal kezdte, hogy a pályán kívül össze sem lehet hasonlítani a két pilótát. Most már a közösségi platformoknak köszönhetően Hamiltonról gyakorlatilag minden pillanatban tudni lehet, hogy hol és mit csinál, míg Schumacher idejében még nem volt ez így. A pályán mutatott teljesítményt viszont szívesen szembeállította egymással.

Michaelnek mindig voltak összetűzései Damon Hillel, Villeneuve-vel, apró, kétes dolgok. Hamiltonnak sosem, ő mindig nagyon elegánsan állt bele a vitás helyzetekbe is. Nem mondom, hogy Michael nem, de az ő esetében voltak megkérdőjelezhető esetek

mondta a francia, aki aztán gyorsan hozzá is tette, hogy a németnek anno sokkal nagyobb és kiélezettebb versenyhelyzetben kellett helytállnia, szemben Hamiltonnal, aki 2014 óta csak a csapattársaival verseng, és Nico Rosberg 2016-os győzelmét leszámítva ezt a csatát általában magabiztosan meg is nyeri.

A 34 éves Grosjean 2009-ben debütált a Forma-1-ben és összesen 178 futamon állt rajthoz. Tízszer végzett a dobogón karrierje során. Az már korábban eldőlt, hogy a Haas nem hosszabbít vele 2021-re.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik