Forma-1

Damon Hill már lovaggá üttetné Lewis Hamiltont

Az 1996-ben Forma-1-es világbajnoki címet szerző Damon Hill szerint a hétszeres vb-győztes Lewis Hamilton a pályán és azon kívül mutatott teljesítményéért megérdemli a lovagi címet, írta az MTI.

Most akkor Lewis Hamilton minden idők legjobb Forma-1-es versenyzője?
Michael Schumacher rekordját már beállította a világbajnoki címek tekintetében.

Hamilton az első fekete pilóta a sorozatban és a népszerűségét kihasználva sokat kampányolt a rasszista előítéletek ellen, valamint az esélyegyenlőség és a környezettudatosság, a fenntarthatóság mellett. Ezért és a rekordjáért üttetné őt lovaggá Damon Hill.

Mindig is feszegette a határokat, amikor megérkezett az F1-be, de már a gokartos időszakában is, harcolt a fennálló állapotok ellen. Lerombolta azt az előítéletet, mely szerint bizonyos dolgokat nem érhetsz el, és van egy olyan terület, ahova nem juthatsz be a bőrszíned miatt. A mi sportágunkban ritka a lovagi cím, de az ő esetében ez az esélyegyenlőség, az antirasszizmus és a környezetvédelmi ügyek területén tett erőfeszítéseit is elismerné. Fantasztikus nagykövete ezeknek a témáknak, a lovagi cím birtokában pedig még jobban végezhetné ezt a munkát

– értékelt Hill.

Lovagi címet a Forma-1-es versenyzők közül eddig Stirling Moss, Jack Brabham és Jackie Stewart kapott, Hamilton 2008-ban a Brit Birodalom Rendje lovagrend tagja lett.

Kiemelt kép: Clive Mason/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik