Forma-1

Nagyon lehúzta Hamiltont a sznúker sztárja

Lewis Hamilton stílusosan biztosította be pályafutása hetedik világbajnoki címét a Forma-1-ben, bár csak a hetedik helyről rajtolhatott, mégis őt intették le elsőnek a Török Nagydíjon.

Hamilton világbajnok, Vettel harmadik lett az isztambuli káoszban
A futam nagy vesztese az edzést megnyerő Stroll lett.

Azzal, hogy a vb-címek tekintetében Hamilton beérte az eddigi rekorder Michael Schumachert, egyből megindult a vita arról, most akkor ki is a sportág történetének legnagyobb alakja.

Most akkor Lewis Hamilton minden idők legjobb Forma-1-es versenyzője?
Michael Schumacher rekordját már beállította a világbajnoki címek tekintetében.

Az ügyben megszólalt a hatszoros sznúkervilágbajnok Ronnie O’ Sullivan is, akit nem nyűgözött le Hamilton rekordbeállítása.

Fantasztikus, hogy Lewis hét vébét nyert, de amikor az autód ennyivel gyorsabb, mint a többieké, akkor az is belefér, ha néha hibázol. Kicsit olyan ez, mintha úgy vezetne, hogy az egyik kezében egy szivart tart. Nem éreztem volna magam jól a pályafutásom során, ha olyan asztalon játszottam volna a meccseim, amelyen nagyobb zsebekbe lökhetem a golyókat, mint az ellenfeleim

– hangzott a Rakéta becenevű sznúkeres velős véleménye.

Anélkül, hogy belefolynánk a vitába, pusztán annyit jegyeznénk csak meg, hogy O’Sullivan elfeledkezett arról a tényről, hogy a Forma-1 egy technikai sport, ahol elég gyakran előfordul olyan, hogy az egyik csapat, jelen esetben a Mercedes a fejlesztések révén jobb autót tol a versenyzői alá, mint a riválisok.

Kiemelt kép: Clive Mason / POOL / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik