Forma-1

Lesújtó vélemény a Forma-1-es versenyzőről: Nem érdemli meg a helyét, és csak rosszabb lesz

Nincs irigylésre méltó helyzetben Alexander Albon. A Red Bull versenyzőjén elég nagy a nyomás, ugyanis meg sem tudja közelíteni csapattársa, Max Verstappen teljesítményét, emiatt pedig folyamatosan kapja a kritikákat. A Toszkán Nagydíjon aztán végre sikerült dobogós helyen végeznie, azóta viszont megint visszaesett: az elmúlt négy futamon mindössze egy pontot szerzett, egyszer kiesett, kétszer pedig a tízen kívül ért be a célba.

Max Verstappennek sikerült egy szóval vérig sértenie egy egész országot
Mindig érdekes meghallgatni, hogyan reagálnak le egy-egy szituációt a versenyzők, csak ők ebből olykor elég rosszul jönnek ki.

Mindössze a kilencedik helyen áll a világbajnoki pontversenyben – Verstappen 98 ponttal szerzett eddig többet – így a Red Bull még nem is döntött a jövőjét illetően. Ha az 1997-ben világbajnok Jacques Villeneuve-ön múlna, akkor biztosan nem Albonnal folytatná jövőre az osztrák csapat.

Nem érdemli meg a helyét. A csapatnál még nem volt nála rosszabb második pilóta. Megkapja ugyanakkor az esélyt, de nem üti meg azt a szintet, amire a Red Bullnak szüksége lenne. És egyre csak rosszabb lesz, hiába kap meg minden segítséget

mondta a kanadai a Sky Italiának, majd azt is hozzátette, hogy csak a thai útlevele tartja a csapatban, utalva arra, hogy a csapat tulajdonosi körében ott van a thaiföldi Yoovidhya család.

Albon tavaly Pierre Gaslyt váltotta év közben a csapatnál. A francia ebben a szezonban elég szép eredményeket szállít az Alpha Taurinál és mindössze egy pont a hátránya a Alexander Albon mögött.

Kiemelt kép: RUDY CAREZZEVOLI / POOL / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik