Forma-1

Megvan Sergio Pérez helyettese Silverstone-ban

Csütörtök este bejelentette a Racing Point Forma-1-es csapata, hogy Sergio Pérez koronavírusos lett és nem vehet részt a silverstone-i versenyhétvégén.

Forma-1: Sergio Pérez koronavírusos
Csapata így is két autót akar indítani a Brit Nagydíjon.

Az istállónak nincs saját tartalékversenyzőre, a Mercedesszel kötött együttműködési szerződés értelmében Esteban Gutierrezre és Stoffel Vandoorne-ra számíthatott volna, ám előbbi 2016 óta nem volt F1-es futamon, utóbbi pedig a Formula E-ben versenyez. Kénytelen volt így más megoldáshoz folyamodni a csapat, ezért reaktiválja Nico Hülkenberget.

A 2019-es idény után visszavonuló német pilóta eredetileg az RTL szakértőjeként vett volna részt a versenyen, de csütörtökön jelezte a tévétársaságnak, hogy nem tud segíteni. Péntek reggel több videó is keringett róla online, amelyeken Silverstone-ba érkezésekor sétálgat a paddockban.

A hírek szerint a bejelentésre azért kell várni, mert Hülkenbergnek nem érkezett meg a csütörtökön elvégzett vírusteszt-eredménye, igaz a német külön engedélyt kaphatott. Nico Hülkenberg korábban 5 évet töltött el a Racing Pointnál 2012-ben, valamint 2014 és 2016 között.

Frissítünk!

A maga módján bejelentette a Racing Point, hogy Hülkenberg lesz a beugró, de csak a szabadedzés kezdetekor.

Kiemelt kép: Charles Coates/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik