Forma-1

Räikkönen a Magyar Nagydíjról: Katasztrófa volt

Borzalmasan alakul eddig a szezon a Forma-1-ben szereplő Alfa Romeo számára. Antonio Giovinazzi ugyan a kilencedik helyen végzett az idénynyitó Osztrák Nagydíjon, ám mindössze ezt a két pontot szerezte eddig a csapat a három versenyhétvégén.

Mattia Binotto a sarkára áll, az egész projektet átalakítaná
Drasztikus változásokra lesz szükség a Ferrarinál.

A Magyar Nagydíjon már az időmérőn nehéz helyzetbe került az Alfa Romeo, Giovinazzi és Kimi Räikkönen a rajtrács utolsó sorából indult. A finn nyert ugyan néhány helyet, azonban rosszul állt fel a kezdéshez, amiért öt másodperces büntetést kapott. Räikkönen a 15., csapattársa a 17. helyen zárta a versenyt.

Katasztrófa volt [a futam], pedig már kezdtünk jó dolgokat csinálni. Gyorsabbá kell tennünk a kocsinkat – ilyen egyszerű

idézi a grandprix247.com Kimi Räikkönent, aki úgy érzi, foghatott volna még pár helyet, ha nem büntetik ma, ami szerinte egy elég kellemetlen hiba volt a részéről. A 40 éves Räikkönen szerint a futamokon mutatott teljesítményük nem olyan rossz, viszont az időmérőn egyértelműen javulniuk kell, ha nem akarnak már szombatonként nehéz helyzetbe kerülni.

Hamilton nyolcadszor győzött a Magyar Nagydíjon, Verstappen helyrehozta a nagy hibáját
A világbajnok még a pluszpontot érő leggyorsabb kört is megfutotta egy kései kerékcserének köszönhetően.

Most két hét pihenő van a Forma-1-ben, majd augusztus első két hétvégéjén Silverstone-ban rendeznek futamokat, utána pedig a Spanyol Nagydíj következik – bár egyes lapok azt írták, a barcelonai versenyhétvége veszélybe kerülhet, az esetben maradna Nagy-Britanniában a mezőny.

Kiemelt kép: Darko Bandic / POOL / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik