Forma-1

Óvást adott be a Renault a Magyar Nagydíj után

Akárcsak egy héttel ezelőtt Ausztriában, ismét óvást nyújtott be a Renault a Racing Point csapattal szemben a Forma-1-es Magyar Nagydíj után.

A franciák álláspontja szerint a Racing Point 2020-as kialakítását – főként a fékek szellőzőrendszerét – nagy mértékben inspirálta a 2019-ben világbajnok Mercedes, írja az MTI.

A Renault beadványa a vb-sorozat szabályzatának több pontjára is utal, a többi között arra, hogy az autókban csak olyan alkatrészeket lehet használni, amelyeket a csapatok saját maguk fejlesztettek, és amelyeknek a szellemi tulajdonával ők rendelkeznek, amíg az adott idény tart. Ugyancsak problémás lehet, hogy még együttműködés esetén sem lehet ezt a szellemi tulajdont átadni a partnernek.

Az a kérdés, hogy megengedhető-e más csapatoktól alkatrészeket vagy geometriai adatokat kapni. Mi nem úgy gondoljuk, hogy ez a jövő Forma 1-ének a helyes modellje lenne

– jelentette ki vasárnap Marcin Budkowski, a Renault csapatfőnöke.

A Racing Pointot irányító Otmar Szafnauer annyit mondott Mogyoródon, istállójának három hete van arra, hogy összeszedje a szükséges bizonyítékokat az autók legalitásáról.

Büntetés miatt módosult a Magyar Nagydíj végeredménye
Ami a futam közben jó ötletnek tűnt, az utólag büntetést ért.

A kiemelt képen Lance Stroll, a Racing Point kanadai versenyzője látható. Fotó: Mark Thompson / POOL / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik