Forma-1

Verstappen: Ez a második hely győzelemmel ér fel

Nyolcadszor nyert meg a Forma-1-es Magyar Nagydíjat Lewis Hamilton, aki így átvezette a vezetést a vb-pontversenyben csapattársától, Valtteri Bottastól.

Köszönettel tartozom az egész csapatnak, azoknak is, akik a központban dolgoznak, mert nagyon jó autót fejlesztettek az idei évre. Ez az egyik kedvenc versenyem a naptárban, és ma az volt a különleges kihívás, hogy végig egyedül voltam az élen. Összességében minden tökéletesen alakult a számomra ezen a hétvégén

– nyilatkozta Hamilton, aki 86. futamgyőzelmét aratta, és már csak öttel van elmaradva a csúcstartótól, Michael Schumachertől.

Max Verstappen számára sokáig az is kérdés volt, hogy el tud-e indulni a versenyen, mivel a rajtrácsra tartva kicsúszott, és összetörte a Red Bull bal első futóművét. A szerelők kiváló munkát végeztek, és bár a Mercedesnél mindent megtettek, hogy Valtteri Bottas felérjen Hamilton mögé, a holland meg tudta tartani a második helyet.

„A szerelőink elképesztő munkát végeztek, amit ezzel a második hellyel tudtam meghálálni. Nagyon örülök az eredménynek, mert sikerült beférnünk a két Mercedes közé. Ez a második hely győzelemmel ér fel számomra” – mondta Verstappen.

A harmadik helyezett Bottas kiugrott a rajtnál, és bár a büntetést megúszta, de az eset annyira kizökkentette, hogy több rivális is megelőzte, és be kellett érnie a dobogó legalsó fokával.

Rossz verseny volt, a rajtnál ment el a futam, nem reagáltam jól, sokat estem vissza, és onnantól nagyon nehéz volt a dolgom. Maxhoz közel voltam a végén, meg kellett próbálni a kerékcserét, hátha bejön a húzás, de végül nem sikerült megelőzni

– szomorkodott Bottas.

A világbajnokság július 31. és augusztus 2. között az angliai Silverstone-ban folytatódik, ahol egymás utáni hétvégéken két versenyt rendeznek majd, ahogy korábban Ausztriában.

Kiemelt kép: JOE KLAMAR / AFP / POOL

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik