Forma-1

A szezonkezdés előtt borítja terveit a Ferrari

Nem festett biztató képet a Ferrari a téli tesztelések során, a Forma-1-ben szereplő olasz csapat a Mercedesektől és a Red Bulloktól is elmaradt. A csapatvezető, Mattia Binotto azt mondta,

bár már kiderítették, miért ment rosszul az autójuk, nem volt elég idejük arra, hogy megoldják a problémát, így még a Barcelonában használt versenygépekkel indulnak az ausztriai idénynyitón.

Binotto szerint teljesen fel kellett borítaniuk az eredeti elképzeléseiket, és várhatóak is változtatások a Ferrarin, de ezek Ausztriáig nem készültek el. Legkorábban majd a Magyar Nagydíjon vetik be az új csomagjukat, a mogyoródi futam július 19-én lesz.

Minden idők legintenzívebb F1-es szezonja következik
Állítja a McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl.

„Ausztriából megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni, aztán Magyarországon majd meglátjuk, hol állunk a többiekhez képest” – mondta Binotto.

A Ferrari a problémák mellett egészen furcsa hangulatban kezdi el a szezont, ugyanis az már korábban eldőlt, hogy Sebastian Vettel az év végén távozik – még nem tudni, hol folytatja –, és már az utódját is megtalálták Carlos Sainz személyében.

A világjárvány miatt csak ezen a hétvégén kezdődik a Forma-1 2020-as szezonja, az első két futamot Ausztriában rendezik, majd következik a Magyar Nagydíj. Nagy-Britanniában is két versenyt rendeznek, illetve a tervek szerint megrendezik a Spanyol, a Belga és az Olasz Nagydíjat is. Egyelőre szeptember elejéig van meg a versenynaptár.

Kiemelt kép: Joan Valls / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik