Forma-1

Forma-1: távozik a Mercedes egyik legfontosabb embere

Saját kérésére távozik a Forma-1-ben szereplő Mercedes csapatától Andy Cowell, jelentette be a csapat. Nem rögtön, még segíti az utódját, Hywel Thomast, hogy a jövőben is minden rendben menjen.

Cowell felügyelete alatt fejlesztette ki a csapat azt a V6-os hibridmotort, amivel zsinórban hat egyéni és konstruktőri világbajnoki címet szerzett a csapat.

„Andy vezetése az erőforrásokért felelős csapat élén kulcsfontosságú volt a sikereinkben. Nagyban hozzájárult a motorsportra gyakorolt örökségünkhöz, értékelem és élveztem a közös munkát, amit 2013 óta közösen folytattunk. Biztos vagyok, hogy bármibe is vág bele, sikeres lesz benne” – mondta Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője.

Úgy néz ki, jövőre nem lesz Mercedes a Forma-1-ben
Német lapértesülések szerint a legutóbbi hat világbajnokság győztes csapata, a Mercedes AMG tulajdonosi szerkezete úgy változik, hogy jövőre a német gyár elveszti vezető szerepét, ezzel a nevét is az istállóban.

Cowell korábban azon a Cosworth-motoron dolgozott, amivel Johnny Herbert 199-ben megnyerte az Európai Nagydíjat, illetve a Williams által hazsnált BMW-erőforráson, ami 2001-ben négy futamgyőzelmet is eredményezett.

Kiemelt kép: FLORENT GOODEN / DPPI Media / DPPI via AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik