Forma-1

Egyre többen látják Vettelt a Mercedesben

Tovább megy a találgatás mi lesz Sebastian Vettellel. A négyszeres világbajnok német versenyző a szezon végén elhagyja a Forma-1-ben szereplő Ferrarit és egyelőre nem tudni, hogy marad-e a sorozatban, vagy a visszavonulás mellett dönt – júliusban tölti be a 33. életévét.

David Coulthard egy podcastban beszélt Vettel helyzetéről, szerinte nem annyira földtől elrugaszkodott gondolat, hogy a Mercedesbe menjen. Bár mindenki tényként könyveli el, hogy Lewis Hamilton maradni fog, a karrierje során 13 futamgyőzelmet arató brit szerint ez közel sem olyan biztos.

Bármennyire is szereti a Mercedes és Toto [Wolff] Lewist, üzletemberek. Ez nem úgy megy majd, hogy »oh, Lewis, itt egy üres csekk, írj rá bármekkora számot, mi meg majd kitaláljuk, hogyan fizessünk ki«. Ők a lehetséges minimumot akarják majd kifizetni neki, hogy a megmaradt pénzt fejlesztésre költsék, míg Hamilton érthetően a maximumot szeretné majd megkapni. De a pénz csak az egyik dolog

– érvelt Coulthard amellett, hogy miért alakulhat ki érdekes helyzet Hamilton és a Mercedes között, és hogy a csapat a tárgyalások során még fel is tudja majd használni, hogy a német elérhetővé vált.

Forrás: sofascore.com

A szintén korábbi F1-versenyző, Alexander Wurz a Sky Sportsnak nyilatkozva kérdezett rá, hogy miért olyan biztos abban mindenki, hogy Hamilton nem igazol el. A brit ráadásul tett egy olyan nyilatkozatot nemrég, hogy elgondolkodott a visszavonuláson az elmúlt időszakban.

De aztán egy óra múlva már úgy voltam vele, miért hagynám abba azt, amit szeretek csinálni?

– magyarázta Hamilton.

Ez az átigazolás mindent borítana a Forma-1-ben
Könnyen lehet, hogy nem ért még véget a versenyzőkeringő.

Közben Christian Horner is nyilatkozott, és a Red Bull ugyan már jelezte, nem fogja leigazolni Vettelt Max Verstappen mellé, a csapatfőnök szerint a németnek még helyen van a Forma-1-ben.

Ha folytatni akarja, biztos vagyok benne, hogy több ajánlata is lesz. És ne feledjük, a Mercedesnél szabad lesz egy hely.

Közben egyébként nem csak Vettel és Hamiton jövője bizonytalan, a másik Mercedes-versenyző, Valtteri Bottas ügynöke is elkezdte felmérni a terepet és már tárgyalt a többi közt a Renault vezetőivel.

Kiemelt kép: WILLIAM WEST / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik