Forma-1 esport

Charles Leclerc győzelemmel debütált a virtuális versenyzésben

Amíg a Forma-1 2020-as szezonja a rajtra vár, a szervezők kitalálták, hogy egy virtuális bajnoksággal oltják a száguldó cirkusz rajongóinak benzingőz iránti vágyát. Az első futamon azonban kevésbé lehetett versenynek érezni az egymást lökdöső résztvevőket, úgyhogy a várakozásnak megfelelően változtattak a rajtrácson.

A virtuális bahreini futam roncsderbire jobban hasonlított, mint Forma-1-es versenyre
Lezajlott az első virtuális futam, a nézőszám óriási volt, a versenyzés színvonala már kevésbé, de a szórakoztató faktor nem hiányzott.

Az F1-es pilóták közül többen beszáltak a szimulátorozásba, Nicholas Latifi és Lando Norris után a Ferrariból Charles Leclerc, a Red Bull thaiföldi pilótája, Alexander Albon és a Williams fiatalja, George Russell is beszállt a buliba, sőt a korábbi világbajnok Jenson Button sem maradt ki.

A Vietnámi Nagydíj a sok-sok autóversenyzővel egészen pezsgőre sikerült és egy a legtöbb újonc pazarul mutatkozott be. Leclerc be is húzta a versenyt, de a Formula-2-ben tavaly bemutatkozó Christian Lundgaard második, valamint George Russel harmadik helye is szép kezdés. Az első nyolc helyen csak hivatásos pilóta végzett, Jimmy Broadbent YouTuber kilencedik helye volt a „külsősök” legjobbja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik