Forma-1 koronavírus

Bernie Ecclestone már rég lefújta volna a komplett Forma–1-es idényt

A sportágat évtizedeken keresztül irányító Bernie Ecclestone határozottan kijelentette, hogy már rég le kellett volna fújni a Forma–1 2020-as idényét. A 89 éves üzletember azt mondta, a koronavírus-járvány miatt kevés esélyt lát arra, hogy idén megrendezik a vb-t.

Hogy én mit tennék? Vélhetően megmondanám, hogy ebben az évben nem lesz egyetlen verseny sem. Az olimpiát is elhalasztották, ami nyilván nem túl jó dolog, de a helyzet ezt kívánta meg

– mondta a jelenleg Brazíliában tartózkodó Ecclestone.

A korábbi sportvezető szerint ez az egyetlen lehetőség arra, hogy mindenki biztonságban legyen, és ebben az esetben senki nem hozna felelőtlen döntéseket. A sportág mostani vezetőségének tervéről is nyilatkozott, de nem hisz benne Ecclestone, hogy nyári indulással 15-18 futamos idényre sor kerülhet.

„Nagyon meg lennék lepődve, ha ezt a tervüket meg tudnák valósítani. Szurkolok nekik, és adott esetben jövő év elején is lehet még három-négy verseny, ami a 2020-as vb-sorozatba tartozna, a kérdés csak az, hogy hol.”

A 22 futamos Forma-1-es idény eredetileg március 15-én az Ausztrál Nagydíjjal rajtolt volna, ám a járvány miatt az első nyolc versenyből hatot elhalasztottak, kettőt pedig – az ausztrál mellett a monacói hétvégét – töröltek. A szezon jelen állás szerint június 14-én Kanadában kezdődik.

Kiemelt kép: Artur Lebedev / Sputnik / Sputnik via AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik