Forma-1

Hamilton Verstappen stílusát kritizálta

Izgalmasan indult, de aztán ellaposodott a Forma-1-es Mexikói Nagydíj, amelynek első körében a címvédő Lewis Hamilton és Max Verstappen nagy csatát vívott egymással. Kettőjük kocsija össze is ért a nagy helyezkedésben, aminek az lett a vége, hogy Hamilton az ötödik, Verstappen pedig a nyolcadik helyre csúszott vissza.

Nem sokkal később Verstappen a másik Mercedes-pilótával, Valtteri Bottasszal ütközött, ami miatt defektet kapott és visszaesett a mezőny végére. A felzárkózás során Kevin Magnussen is kapott egy kis ízelítőt Verstappen agresszív stílusából, a Red Bull hollandja végül a hatodik helyen fejezte be a futamot.

A verseny után Hamilton azt mondta, Verstappen az a típus, akinek több helyet kell hagyni a pályán.

“Minden pilóta más stílusban vezet, vannak, akik okosak, mások agresszívak, és van, akik hajlamos butaságokat elkövetni. A versenyek során felhalmozott tapasztalatok alapján tudod, ki az, akinek sok helyet kell hagyni a pályán, és ki az, akinek nem kell, mert tisztelettudó veled. Max esetében az a helyzet, hogy nagy valószínűséggel össze fogsz akadni vele, ha nem hagysz neki helyet, ezért inkább úgy kalkulál az ember, hogy próbálja elkerülni az ütközést”

– hangzott a finom kritika Hamilton részéről.

Az első körben látott incidensről a brit azt mondta, nem nagyon tudott volna máshova helyezkedni, és örült annak, hogy egyenesben tudta tartani az autót. Az ütközésnél Hamilton padlólemezének hátsó része megsérült, és azt mondta, ezek után változtatnia kellett a vezetési stílusán, és nem volt könnyű megtartania az autó egyensúlyát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik