Forma-1

Fernando Alonso képmutatással vádolja Lewis Hamiltont

Közösségi médián keresztül kezdett üzengetni egymásnak Fernando Alonso és Lewis Hamilton. A Forma-1-es világbajnoki éllovas brit még október közepén tett közzé egy depressziós bejegyzést, amelyben kifejtette, hogy felzaklatja, mennyi szörnyűség van a világban.

Lewis Hamilton besokallt, elege van mindenből
Pesszimista posztban üzent a követőinek.

A spanyol Cope című rádióműsorban Alonsót kérdezték arról, hogy Hamilton ilyen bejegyzések mellett kiteszi a netre az étrendjét, a magánéletét és úgy általában mindent, a korábbi F1-es pilóta pedig kifejtette, szerinte Hamilton képmutató.

Nem kürtölném világgá a magánügyeimet, mint az étkezési szokások és soha nem tennék közzé olyasmit, mint Lewis. Nem mondhatsz ilyesmit egyik nap, aztán a teljes ellentetjét másnap. Mind ismerjük a Forma-1-es pilóták életmódját, akik százszámra utaznak repülővel évente. Erre nem lehet azt felelni, hogy de én nem eszem húst. Azt hiszem, hogy ha jótékonykodunk vagy mondjuk árverést rendezünk, sokkal többet tehetünk, mintha csak beszélnénk

mondta Alonso.

A spanyol többek közt arra is utalt ezzel, hogy Hamilton a környezetszennyezés miatt is kifejezte már aggodalmát, de ezt egy autóversenyzőtől kissé ironikus hallani. Nem maradt el a ötszörös világbajnok válasza sem.

Sokaknak van véleménye arról, hogyan használom a közösségi médiát, de végeredményben ez az én döntésem. Ez a lényeg, hogy mindenki úgy mondhatja el, amit gondol, ahogy akarja. Persze nekem nem egyszerű, mert Forma-1-es autókat vezetek és körbejárom a világot, így az ökológiai lábnyomom magasabb az átlagosnál. Ettől még nem kéne félned megszólalni, ha zavar valami. Mindig az érdekel, hogyan tehetem jobbá a világot. Ez olyasmi, ami egyre jobban érdekel és amit nem könnyű megoldani. Én csak felhívom a figyelmet problémákra, de hogy ezzel mit kezdenek az emberek már nem rajtam múlik.

Nem sokkal később egyébként Sebastian Vettel is megszólalt, de ő annyival letudta a kérdést, hogy nem tehetnek úgy az F1 pilótái, mintha nem szennyeznék a környezetet, de közszereplőként fontos, hogy pozitív üzenetet közvetítsenek az emberek számára.

„Úgy hiszem mindannyian egy kicsit hozzájárulhatunk a fejlődéshez és a sok apróság nagy változást hozhat. Elkerülhetetlen a változás, remélem minél előbb elkezdődik”

– foglalta össze gondolatait a környezetudatosságról a német pilóta.

Hogy meddig tart az üzengetés, még eldől, de a Forma-1 hétvégén Mexikóban fog jókora mennyiségű benzint elpöfékelni és a futam végén arra is van esély, hogy Hamilton újra világbajnok legyen, ehhez alaposan el kell vernie csapattársát, Valtteri Bottast: nagyjából öt hellyel előrébb kéne végeznie a finn társánál.

Kiemelt kép: Lars Baron/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik