Forma-1

Michael Schumacheren úttörő eljárással próbálnak segíteni

Francia lapértesülések szerint titokban Párizsba szállították Michael Schumachert, akin úttörő eljárással őssejtbeültetést hajtanak végre.

A hétszeres Forma-1-es világbajnok autóversenyző január 3-án töltötte be 50. életévét, de öt év és kilenc hónapja (2013. december 29-én) olyan súlyos síbalesetet szenvedett a Francia-Alpokban, hogy fejsérülése miatt hosszú ideig mesterséges kómában tartották. A családja azóta teljesen kerüli a nyilvánosságot, és nem lehet tudni semmi biztosat az állapotáról.

A Le Parisien úgy tudja, Schumachert hétfő délután a Párizs délnyugati részén lévő Pompidou kórházba vitték, ahol Philippe Menasche francia sebész végzi az őssejtkezelést az intézet szív- és érrendszeri osztályán.

A lap párhuzamos forrásokra hivatkozva azt írta, Michael Schumacher tavaly tavasszal legalább két alkalommal tett látogatást a kórházban, mindkét alkalommal helikopterrel érkezett Svájcból, amely Issy-les-Moulineaux-ban, nem messze a létesítménytől szállt le. Az első párizsi tartózkodása alatt vizsgálatoknak vetették a Pitié-Salpetriere egyetemi kórházban, majd tavaly július végén szerették volna rajta elvégezni a mostani beavatkozást, de egy váratlan egészségügyi probléma megakadályozta azt. A kezelést erre a hétre halasztották.

A család szóvivője nem kommentálta a lap értesüléseit.

Kiemelt fotó: SAEED KHAN / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik