Forma-1

Leclerc jobban bízik az esőben, mint az autójában

Az utóbbi időben egyre több műszaki problémája van a Formula-1-es Ferrari csapatának. A leglátványosabb eset kétség kívül Sebastian Vettelé, akinek a Német Nagydíjon mért köre sem volt az időmérőn Hockenheimben. Becsületére váljék, így is bekormányozta magát a második helyre a futamon.

Őrült káosz, az év versenye: Verstappen nyerte a Német Nagydíjat
A Mercedes nullázott, a Ferrari szenvedett az esős versenyen.

A Hungaroringen nem ilyen kaliberű problémát árult el Charles Leclerc, ugyanakkor kétség kívül árulkodó, hogy már most gond van az autójával.

Általánosságban a mai nem volt egy túl jó nap, mivel sokat küszködtünk az egyensúllyal és kicsit a leszorítóerővel is. Nyilvánvalóan a mai nap a körülményekhez való alkalmazkodásról szólt, holnap remélhetőleg esni fog. Amikor a pályán esett, nekem is jobban ment

mondta a második szabadedzést követően a monacói pilótát.

Az biztos, hogy a Ferrari eddig nem tűnik erősnek a versenyhétvégén: az első szabadedzésen Vettel negyedik, Leclerc hatodik lett, a délutáni gyakorláson nem volt az istállónak versenyzője az első hatban.

Az olasz csapat szombaton javíthat, délben kezdődik az utolsó edzés, majd háromtól már időmérőn bizonyíthat a Ferrari két versenyzője.

Kiemelt kép: Lars Baron/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik