Forma-1

Kubicának olyan a Magyar Nagydíj, mintha otthon versenyezne

Robert Kubicának a Magyar Nagydíj olyan, mintha hazai pályán versenyezne. A Williams lengyel pilótáját ezúttal is hatalmas rajongótábor fogja buzdítani, erről már csütörtökön is meg lehetett bizonyosodni a Hungaroringen, ahol rengeteg lengyel zászló volt, miközben kisebb-nagyobb csoportok skandálták a nevét.

A magyarországi már-már olyan, mint egy hazai futam számomra. Bár nem Lengyelországban lesz a verseny, rengeteg szurkolóra számítok. Itt mutatkoztam be 2006-ban, és itt láttam életem első versenyét is még 1997-ben, 12 évesen. Sok  emlék köt Magyarországhoz, remélem jó hétvégénk lesz

mondta az f1i.com-nak Kubica.

A 2006-os debütálásakor egyébként a hetedik helyen ért célba, ami két pontot ért volna, de utólag kizárták, mert az autója könnyebb volt a megengedettnél. A legjobb eredménye egy ötödik hely volt 2007-ből.

A 34 éves pilóta a Német Nagydíjon pontot szerzett, nyolc és fél év után az elsőt. Igaz, ehhez az is kellett, hogy megbüntessék a két Alfa Romeót, a lengyel így Kimi Räikkönenék elé került és tizedik lett.

Jó, hogy megvan ez a pont, de azért nem így akartuk megszerezni.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik