Forma-1

Mika Häkkinen védelmébe vette Sebastian Vettelt

A Forma-1-es Kanadai Nagydíj után napokkal is beszédtéma Sebastian Vettel esete. A német pilóta az élen haladt, azonban elmérte az egyik kanyart, ezért kisodródott a fűre. Ugyan gyorsan visszatért a pályára, a versenybírák szerint azonban veszélyesen kormányozta vissza autóját a pályára, amiért öt másodperces büntetést kapott.

Óriási hiba miatt bukta Vettel a Kanadai Nagydíjat
Egyetlen kihagyás elég volt ahhoz, hogy Lewis Hamilton ölébe hulljon a győzelem.

Ez pont elég volt a második helyezett Lewis Hamiltonnak, aki ugyan nem tudta megelőzni ellenfelét, a büntetés miatt a brit pilóta nyerte hivatalosan a futamot. Mika Häkkinen, a kétszeres világbajnok versenyző erről a jelenetről írta meg véleményét a Unibet honlapján.

A büntetés tönkretette Sebastian versenyét. Azon tűnödtem a verseny alatt, hogy ezt a döntést a bírák közösen is meghozhatták volna a pilótákkal és a csapatokkal egyeztetve. Ha másra nem is, arra jó lett volna, hogy a TV előtt ülők egy jó csatát lássanak.

– írja a finn korábbi nagyágyú.

Häkkinen leszögezte, mindkét pilóta pontnosan azt tette, amit tennie kellett, ráadásul olyan ügyesen kormányozták versenyautóikat, hogy nem értek egymáshoz, vagyis biztonságosan manővereztek. Emlékeztetett arra is az F1-es legenda, hogy Hamilton hasonló helyzetben nem kapott büntetést Max Verstappen feltartóztatásáért.

Amikor visszagondolok az én Formula-1-es időszakomra, úgy érzem, több szabadságot kaptunk Michael Schumacherrel, hogy versenyezzünk egymással. Ha a mai szabályok szerint kellett volna viaskodnunk, jópár ötmásodperces büntetést kellett volna kiosztani. Az FIA csodálatos munkát végzett, hogy biztonságosabb legyen a versenyzés és a bírák munkája nagy felelősséget és nyomást jelent, ugyanakkor fel kell ismerni, mi árthat a sport megítélésében. Vasárnap senki sem volt boldog, nem csak a versenyzőt, hanem minden érdeklődőt megbüntettek

– zárja sorait Häkkinen.

Korábban többen panaszkodtak már, hogy a versenyzést akadályozzák a szabályok, Fernando Alonso többek között ezért hagyta ott inkább a Forma-1-et tavaly. Friss fejlemény Vettel ügyében egyébként, hogy mégsem fellebbez a Ferrari.

Kiemelt kép: Vivek Prakash/Bloomberg via Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik