Forma-1

Beletörődött a Ferrari Vettel büntetésébe

Bár a Kanadai Nagydíj után több lap is tényként kezelte, a Forma-1-ben szereplő Ferrari végül nem fellebbezett Sebastian Vettel öt másodperces büntetése miatt, ami a győzelmébe került, írja a motorsport-magazin.com. Az olasz csapat csütörtök reggelig tehette volna meg ezt hivatalosan, ehelyett Mattia Binotto csapatvezető levélben tájékoztatta a Nemzetközi Automobil Szövetséget (FIA) arról, hogy letettek az ügy folytatásáról.

Sebastian Vettel: Ellopták a futamot tőlünk
A Ferrari és német versenyzője sem ért egyet a büntetéssel, a csapat fellebbezett.

Mint ismert, a pole-ból induló Vettel haladt át ugyan elsőként a célvonalon Montrealban, azonban korábban volt egy hibája: egy kanyart mért el, majd a versenybírák szerint veszélyesen tért vissza a pályára, amiért öt másodperces büntetést kapott. Ez pont elég volt a második helyezett Lewis Hamiltonnak, hogy övé legyen a győzelem és növelje az előnyét. A döntés megosztotta a Forma-1-et, mindkét oldalról lehetett hallani véleményeket, inkább többen mondták azt, hogy ez sima versenyhelyzet volt, mintsem büntetendő manőver.

A négyszeres világbajnok német nagyon nehezen viselte a döntést, elsőre nem is nyilatkozott a futam után, majd a dobogó felé tartva kicserélte az autók előtt a helyezéseket jelző táblákat. Később arról beszélt, hogy ellopták a Ferraritól ezt a győzelmet és azt is mondta, ez már nem az a Forma-1, amibe ő beleszeretett. Utóbbi kijelentése miatt most arról megy a találgatás, hogy van-e annyira csalódott, hogy otthagyja a sorozatot.

Hamilton a történtek után toronymagasan vezet a világbajnokságon, 29 pont az előnye Valtteri Bottasszal, és 62 Vettellel szemben.

Nyitókép: Mark Thompson/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik