Forma-1

Sebastian Vettel elvitte a balhét

Vasárnap Lewis Hamilton nyerte a hektikus Bahreini Nagydíjat csapattársa, Valtteri Bottas előtt. Az életében először a pole-ból induló Charles Leclerc ugyan a rajtot elrontotta, utána visszavette az első helyet, de egy műszaki hiba miatt bukta el a futamgyőzelmet, végül harmadik lett. Sebastian Vettel miközben Bottasszal csatázott megpördült, majd az első szárnyát is elveszítette, már az is bravúr, hogy ötödik helyen célba vitte a Ferrarit.

Ami kifejezetten érdekes, a Ferrari négyszeres világbajnok pilótája önkritikát gyakorolt, elismerte, hibázott.

Vettel megpördült, majd az első szárny is lerepült az autójáról
Sebastian Vettel számára rémálomszerűen alakul a Bahreini Nagydíj.

Hamilton úgy látta, meglehet a német pilóta túl korán lépett a gázra, ezért veszíthette el uralmát a jármű felett. Vettel 2018-ban is többször megpördült. A Skysport megszólaltatta Rosberget, aki szerint hihetetlen, hogy Vettel ott folytatja, ahol tavaly abbahagyta:

Nem tudom elhinni. Pontosan ugyanazt a Sebastian Vettelt látjuk, akit tavaly az év végén. Meg kell találnia a kiutat, mert jelenleg úgy látszik, nem bírja, nyomás alatt hibázik.

Martin Brundle szerint a két Ferrari pilóta közül Leclerc egyértelműen gyorsabb volt ezen a hétvégén, de a bajnokságból még 21 verseny hátravan, így Vettelnek még van esélye.

Kiemelt kép: Lars Baron/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik