Forma-1

Leclerc: Hihetetlenül csalódott vagyok, de ilyen ez a sport

Charles Leclerc nagyon közel állt ahhoz, hogy megszerezze élete első futamgyőzelmét a Forma-1-ben. A monacói versenyző az élről rajtolt a Bahreini Nagydíjon, és ugyan elrontotta a kezdést, az egész hétvégén látott tempóját tudta hozni, így visszaállt az élre és magabiztosan vezetett.

Ferrari-dráma és Hamilton-győzelem a Bahreini Nagydíjon
Charles Leclerc műszaki hiba miatt bukta a futamgyőzelmet, Sebastian Vettel egy pördülés miatt csúszott le a dobogóról.

A verseny utolsó harmadában aztán műszaki problémák akadtak az autójával, így nem csak Lewis Hamilton ment el mellette, hanem Valtteri Bottas is. Ha a kieső Renault-k miatt nem küldik be a biztonsági autót az utolsó két körre, lehet, hogy a dobogóról is lecsúszott volna.

Történnek ilyen dolgok, ez is része a motorsportnak. Sajnos a mai nem a mi napunk volt, pedig tudom, hogy a csapat elképesztő munkát végzett Ausztrália óta. Hihetetlenül csalódott vagyok, ahogy mindenki a Ferrarinál, de megesik az ilyen. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a végén jött a biztonsági autó és nem csúsztunk hátrébb

mondta korát meghazudtoló érettséggel Leclerc, akin azért a futam után és a pódiumon is látszott, hogy eléggé megviselték a történtek. A leggyorsabb körért járó plusz egy pont azért a monacóié lett.

A Ferrari versenyét azt tette még pocsékabbá, hogy a Bottasszal csatázó Sebastian Vettel megpördült, majd az első szárnyát is elveszítette, így végül az ötödik lett.

A vb két hét múlva Kínában, a Forma-1 történetének 1000. nagydíjával folytatódik.

Nyitókép: Lars Baron/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik