Forma-1

A legnagyobb F1-tehetség miatt vízválasztó éve lesz Vettelnek

Charles Leclerc az elkövetkező években a Forma-1 egyik legnagyobb sztárja lehet. A monacói pilóta 2018-ban a Sauber színeiben 39 pontot gyűjtött, amivel a 13. helyen végzett. A 2019-es idényt viszont már a Ferrarinál kezdi a 21 éves Leclerc, és a 2009-es világbajnok Jenson Button szerint az új fiú nehéz perceket okozhat majd csapattársának, a négyszeres vb-győztes Sebastian Vettelnek.

Az idei évtől a Sky Sports közvetítéseinél szakkommentátorként dolgozó Button azt mondta, könnyen lehet, hogy Vettel olyan helyezettel szembesül majd, mint 2014-ben a Red Bullnál, ahol akkori csapattársa, Daniel Riccardo alaposan elverte a pontversenyben.

“A Ferrarinál teljesen más a légkör, mint amilyen a Red Bullnál volt. Valószínűleg nagyobb a nyomás Sebastianon, és majd meglátjuk, hogyan birkózik meg ezzel. Vízválasztó lesz ez az év számára.

Amikor Ricciardo megérkezett a Red Bullhoz, az első évben Vettel nagyon szenvedett, Daniel egyértelműen jobban teljesített nála. Ha Leclerc is képes lesz hasonlóra, akkor nehéz döntés elé állíthatja Vettelt, hogy milyen iránt vegyen a pályafutása” – magyarázta Button.

Aki azt is hozzátette, hogy Leclerc egy nyugodt és laza srácnak tűnik, amivel maga mellé állíthatja a csapatot, és ez nem biztos, hogy tetszik majd Vettelnek. Az idény március 17-én rajtol az Ausztrál Nagydíjjal, de a tesztek nemsokára elkezdődnek, és akkor képet kaphatunk arról, mennyire lehet veszélyes Leclerc Vettelre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik