Forma-1

Újra ül egy Schumacher a Ferrari autójában

Már napok óta téma volt, hogy a Ferrari akadémiájára szerződik a legendás Michael Schumacher fia. Valahol logikus is volt ez a lépés, hiszen a Forma-1-es csapat tesztpilótája, Antonio Giovinazzi a Sauberben kapott ülést, így aztán ez a poszt megüresedett. A 19 éves Mick Schumachernél pedig ki lehetne alkalmasabb?

A hír pedig igaznak bizonyult, a Ferrari hivatalos honlapján jelentette be, hogy a hétszeres világbajnok fia az olasz istállóban folytatja.

Mick Schumacher a Formula 2-es bajnokságban szerepel majd és azonnal csatlakozik az előszezon stábjához.

Gyerekkora óta ismerem Micket, ezért különösen érzelmekkel teli pillanat ez a mostani számomra. De nem ezért választottuk őt, hanem a profi hozzáállása és a képességei miatt, amik megkérdőjelezhetetlenek kora ellenére is.

– mondta Mattia Binotto csapatvezető.

Mick Schumacher is azt emelte ki, milyen remek lehetőség ez számára, hogy idővel a Forma-1-ben szerepelhessen egy nap, ráadásul abban a csapatban, amelyhez ezer szállal kötődik a család.

Nyugodtak lehetnek benne, hogy mindent megteszek majd a csapat sikeréért és azért, hogy egy nap a Forma-1-ben versenyezzek. Nyilvánvalóan különleges helye van a Ferrarinak a szívemben születésem óta. Sokat jelent a családunknak és nagyon boldog vagyok.

– mondta a Ferrari akadémiájának legújabb tagja.

A teszteléseket minden bizonnyal 2019-ben tehát a legenda fia látja majd el.

Nyitókép: ANTONIN VINCENT / DPPI Media / DPPI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik